Recept lax vego macka

Recept: Mackor som sätter guldkant på vardagen

Perfekt som lättare lunch eller matigt mellanmål. Mackan har gjort storstilad comeback och vi njuter gärna av den med nya, spännande smakkombinationer.  Testa tre nya favoriter för mer fisk och grönt i vardagen.

Varm regnbågslax på grovt bröd

Ingredienser

Grovt bröd
Avokado
Pärsons Varmrökt regnbågslax
Ägg
Rädisor (gärna polka)
Picklad lök
Salt
Pressad citron

Gör så här

Koka ett ägg så det blir härligt krämigt. Mosa avokadon direkt på brödskivan, lägg på en skiva varmrökt regnbågslax, en liten näve ruccola och en fint skivad rädisa. Halvera sedan det kokta ägget och lägg ena halvan på mackan. Toppa mackan med picklad lök, salt och pressad citron efter smak.

 

Lättrökta laxskivor på grillat surdegsbröd 

Ingredienser

Surdegsbröd
Färskost
Pärsons Kallrökt lax
Avokado
Gurka
Olivolja
Chiliflakes
Gräslök

Gör så här

Rosta surdegsbrödet i en grillpanna, bre på ett rikligt lager med färskost. Skiva avokadon fint och lägg ovanpå färskosten, fortsätt med ett par skivor kallrökt lax. Använd en potatisskalare och dra långa tag på gurkan för att sedan lägga strimlorna lite slarvigt på mackan. Lägg chiliflakes i olivoljan och ringla över mackan. Toppa med lite klippt gräslök.

 

Vegopålägg på hårt bröd

Ingredienser

Runt knäckebröd
Färskost
Vegoskivor Paprika
Coleslaw
Vinägrett med fransk senap
Sesamfrön
Grönsallad

Gör så här

Bre ett rikligt lager färskost på knäckebrödet. Lägg sedan på några vegoskivor och lite coleslaw. Avsluta med att ringla över vinägretten och toppa med sesamfrön och grönsallad.