Matiga bjudmackor till sommaren

På sommaren ska maten gå snabbt, men vara lika god för det. Gärna får den vara lite extra syndig och lyxig med. Här kommer några favoritmackor att servera till brunchen, lunchen eller varför inte till middagen. Glöm inte att bjuda någon du tycker om!

Eggocado Brunch Toast
En rejäl macka som får vem som helst att dra på smilbanden. Dubbel-Toast med smashed avokado, äggröra med lagrad cheddar och svartpeppar. Serveras med alspånsrökt skinka och toppas med majonäs.

Du behöver:
Toastbröd
Ägg
Avokado
Majonnäs
Svartpeppar
Pärsons Alspånsrökt Emilskinka
Lagrad cheddar

Gör så här:

  1. Äggröra: Knäck tre ägg i en bunke och vispa sönder. Salta och peppra. Värm smör i en stekpanna på medelvärme och tillsätt äggröran under konstant omrörning. Stek och rör om tills äggen blir fasta men krämiga. Tillsätt lagrad cheddar mot slutet.
  2. Rosta bröden. Ta fram avokadon, skala och mosa den.
  3. Bre ut ett lager med mosad avokado på en av brödskivorna, följ upp med den krämiga äggröran, på med några skivor alspånsrökt skinka och toppa med lite majonäs. Avsluta med svartpeppar och den andra brödskivan. Dagen är räddad!

 

Reuben blir Rachel sandwich – en twist på en klassiker
En odödlig klassiker med en liten tvist. Och snabb som attan. Rågbröd som varvas med kalkonpastrami, söt-syrlig rödkålssallad, rhode island. Tillsätt gärna lite extra pickles för extra härlig syra.

Du behöver:
Rågbröd
Rhode island
Pärsons Kalkonpastrami

Rödkålssallad:
1/2 rödkålshuvud
1 rött äpple

Dressing:
1/2 citron
1 tsk dijonsenap
1 msk flytande honung
2 msk äppelcidervinäger
1/2 dl rapsolja
salt och peppar

Gör såhär:

  1. Rödkålsallad: Strimla kålen fint. Skölj och skiva äpplet. Blanda dressingen.
  2. Varva rödkål och äpple i en skål. Ringla över dressingen och låt stå.
  3. Smöra brödet, lägg på några skivor kalkonpastrami, ta rikligt med rödkålssallad och toppa med Rhode Island.

 

Brunch meets Hong Kong
En öppenhjärtig open-faced-macka med asiatisk touch. Kewpie majonäs hittar du i välsorterade matbutiker. Levain toast openfaced med grillade kycklingskivor, massa med krispig koriander, picklad silverlök, kewpie-majonnäs, sesamfrön, sriracha.

Du behöver:
Levain
Kewpie-majonäs
Pärsons Grillad Kyckling
Koriander
Silverlök
Sesamfrön
Sriracha

1-2-3-lag:
Ättika
Socker
Vatten

Gör så här:

  1. Picklad silverlök: Värm upp ättika, vatten och socker och rör så att sockret löser sig.
  2. Låt kallna. Skiva silverlök och häll över lagen Låt stå i minst 2 timmar.
  3. Rosta brödet, lägg ut skivad kyckling och varva med picklad silverlök och majonäs. Toppa med sriracha, sesamfrön och rikligt med koriander.

 

Trevlig sommar!