Snabba & goda mackvinnare som imponerar

En enkel skinkmacka i all ära, men det skadar inte att utmana mellanmålet med nya smaker. Här får du två recept hämtade ur mackhimlen som garanterat imponerar på dina och andras smaklökar – utan att du behöver stå hela natten.

 

Taco-left-over-melt
Har du kylen full av tillbehör från veckans taco? Super, då har du ingredienserna som krävs för en riktigt god, smält macka med mex-inspiration. Vi lovar, det här går undan och blir gott!

Du behöver:

  • Pärsons Rökt Emilskinka
  • Cheddarost (cheddar-sås går också bra)
  • Picklad jalapeño
  • Lök
  • Rostad lök
  • Överblivet hack från tacosen (tomat, gurka, majs, exempelvis)
  • Toastbröd
  • Majonnäs

Gör såhär:
Hack-salsa
Lägg ner de överblivna hackresterna i en skål. Tillsätt lök och olivolja och gärna koriander om du har. Hetta upp en panna på medelvärme, bred majonnäs på brödskivorna och toppa med ost, hack-salsa, picklad jalapeño och Rökt Emilskinka. Montera och stek brödet på medelvärme i smör tills brödet är gyllene och osten smält. Det går givetvis bra att göra detta i ett smörgåsjärn. Servera, bjud och njut!

 

Vego-bonanza
Låt dig inte avskräckas av denna vackra skapelse! Den är inte alls krånglig. En liten tvist på en klassiker, denna gången med härliga Vegoskivor och riktigt syrliga smaker. Gör den, bjud den och ät den – du kommer inte att ångra dig.

Du behöver:

  • Pärsons Vegoskivor
  • Surkål
  • Rödkål
  • Pepparrot
  • Dijon
  • Grov senap
  • Saltgurka
  • Majonnäs
  • Limpa

Gör såhär:
Hacka och strimla rödkålen fint. Tillsätt citron, salt, peppar och låt stå. Blanda majonnäs och pepparrot, rör om och salta och peppra. Bred på majonnäsen, lägg på surkålen och rödkålen. Blanda gärna surkålen med rödkålen för snabbare resultat. Klicka på lite senap, ta rikligt med Vegoskivor och toppa gärna med srirachamajo/Sriracha och rostad lök. Bjud, ät och njut!