Vår historia

När hantverket får stå i centrum

Vi vet alla hur kyldiskarna ser ut i mataffärerna idag. Pålägg från när och fjärran står staplade på varandra. I princip allt går att hitta. Så har det inte alltid varit. Backar vi bandet bara 20 år såg utbudet helt annorlunda ut. Det fanns ett fåtal pålägg avsedda för ”vanligt folk” – oftast enklare pålägg av typen prickig korv och kokt skivad skinka. Ville man ha bättre produkter på mackan fick man snällt öppna plånboken. Eller gå till den lokala slaktaren runt hörnet. Grundarna av Pärsons hade växt upp med charkuteribranschen och var en naturlig del av denna. De hade fått lära sig hantverket från grunden i en tid då saker och ting fick ta tid, så länge resultatet blev bra. De kom att älska hantverket och med utbudet i de svenska kyldiskarna i åtanke föddes en idé: Varför inte applicera hantverket och kunnandet på smörgåsmat? Fröet till ett företag som kunde skapa bra och varierad smörgåsmat för hela familjen, hade planterats.

Det stora genombrottet för det nystartade företaget kom 1999. Då lanserades påläggsserien Tunna skivor som blev en formidabel braksuccé. Pärsons hade på allvar börjat röra om i kyldiskarna. Fler framgångsrika påläggsprodukter har sedan dess sett dagens ljus och Pärsons är  idag marknadsledande inom smörgåsmat. Innovationstanken inom företaget har förblivit central. Men en sak har aldrig förändrats: respekten för och kärleken till hantverket.

Kalla fakta:

1996: Företaget Pärsons grundas.

1997: De första påläggen når svenska kyldiskar.

1999: Tunna skivor lanseras.

2006: Pärsons blir en del av HKScan.

2016: Pärsons lanserar sina första Vegoskivor.

2017: Nyheten Havets skivor skakar om påläggshyllan.

Snacka med oss

Har du några frågor om vårt sortiment eller synpunkter? Du når oss via telefon, mail eller på vår Facebooksida

020-595977