


Kalkon med paprika
Smörgåspålägget som kryddar till din personlighet
Letar du efter ett smakrikt och proteinrikt pålägg till din smörgås? Då är kalkon med paprika ett utmärkt val! Den milda kalkonsmaken får en härlig twist av paprika – en krydda som inte bara tillför färg och sötma, utan också karaktär. Paprika har länge använts i både medelhavsköket och modern svensk husmanskost, och nu gör den entré på frukostbordet som en smakförhöjare i vårt nya favoritsmörgåspålägg.
Mexican Chicken Faijita Wrap med Chipotle & vitlöksmajonnäs
1 pkt Kyckling Faijita Tunna Skivor
1 Paprika, strimlad
1 burk Majskorn, avrunna
1 Gul lök , tunnskivad
½-1 Jalapeño, tunnskivad
1 msk Matolja
2 dl Edamamebönor, tinade
2 msk Sweet chilisås
4 Wrap Bröd – Liba eller Tortilla
200 g Riven ost
2-3 huvud Gemsalladsblad
1 sats Chipotle & Vitlöksmajo, se recept nedan
Salt & Peppar
1. Hetta upp olja i en panna och stek paprika, majs, lök och jalapeño mjuka, smaka av med salt och peppar
2. Blanda de tinade edamamebönorna med sweet chilisås.
3. Värm sen bröd i en panna, lägg på salladsblad, ringla på Chipotle & Vitlöksmajonnäs.
4. Lägg på de stekta grönsakerna, ost, Kyckling Faijitaskivor och avsluta med bönor.
5. Rulla ihop till en wrap med papper/aluminiumfolie runt om.