


Pärsons vego
Vego, en högst pärsonlig fråga
På Pärsons tycker vi att alla är värda ett riktigt gott och pärsonligt pålägg på mackan. Både de som bestämt sig för att inte äta kött alls och de som vill göra det lite mer sällan. Därför erbjuder vi allt från våra härligt smakrika vegoskivor som Vegosalami och Vegoskivor Tomat & Basilika till krämig vegopastej med olika smaksättningar. Den sistnämnda är dessutom berikad med både järn och B12 för dem som inte äter kött och behöver fylla på förråden lite extra med det. Kort sagt ett komplett utbud för dig som vill kunna göra en riktigt god vegofrukostmacka eller vegomellis, varje dag eller ibland. Prova till exempel en matig vegomacka med vår nyhet Vegopastej Rostad Vitlök och chili på en skiva grillat surdegsbröd eller härligt grovt nötbröd .Toppa med lite krispig sallad. Eller bred nya Vegopastej Skogssvamp på en knaprig hårdbrödmacka med fräscha grönsaker och avsluta med lite krasse. Gott och nyttigt!
Grillad Levain med Vegopastej toppad med grillad strimlad paprika & krasse
1 pkt Vegopastej Rostad Vitlök
4 skivor Levainbröd
200 g Grillad paprika, strimlade
2 msk Kapris, avrunna
1 ask Smörgåskrasse
Olivolja
Salt
Svartpeppar
1. Pensla olja på bröd och grilla dem snabbt.
2. Bred på pastej och toppa med paprika, kapris, krasse och olja, sen lite salt och peppar.
Knäcke med Vegopastej, citronsmakande grönkål ochrostad lök
1 pkt Vegopastej Skogssvamp
½ påse Grönkål, bruten i mindre bitar
½ Silverlök, tunnskivad
1 Citron, skal och juice
4-8 skivor Knäckebröd, valfritt
2-3 msk Rostad lök
2 msk Olja
Salt
Peppar
1. Blanda grönkål och silverlök med citronskal och juice, olja, salt och peppar, låt dra i några minuter, innan servering.
2. Bred pastej på knäckebröd, lägg på den marinerade grönkålsblandningen, toppa med rostad lök.