Alrid god smak från Pärsons
Pärsons
Pärsons VegoskivorTomatBasilika header83 web

Vårt ansvar

Vi bryr oss om det som finns utanför våra väggar

Vi har alla ett ansvar för miljön. Pärsons är inget undantag – tvärtom. Vår verksamhet påverkar miljön på olika sätt, från det att köttet levereras från gårdarna till det att pålägget ligger i din kyldisk. I Sverige har vi ganska stränga regler för hur kommersiella verksamheter får bedrivas ur ett miljöhänseende. Det tycker vi är bra. Och vi följer givetvis dessa. Men vi nöjer oss inte med det. Vi går ett steg längre, minst. Denna inställning har gjort att alla våra anläggningar blivit certifierade enligt den internationella miljöstandarden ISO 14001. Och nu vi gått vidare och certifierat oss enligt Energistandarden ISO 50 001 under 2015.

Vi mäter och analyserar. Och agerar.

För att kunna bedriva ett framgångsrikt miljöarbete måste man veta på vilket sätt och i vilken utsträckning verksamheten påverkar miljön. Det krävs att man kontinuerligt mäter och analyserar allt. Det gör vi. Vi vet hur mycket energi våra anläggningar förbrukar och hur hög CO2-belastningen inom alla områden är.

Vi har (HKScan Sverige) kunnat minska våra klimatutsläpp med hela -75 procent sedan 2003 och hälften av minskningen har uppnåtts genom att vi från och med 2015 köper till 100 procent ursprungsmärkt vattenkraftsel, ”grön el”. - och målet är att få dessa siffror att bli ännu bättre. Vi är dessutom stolta att kunna meddela att vi sedan 2012 börjat mäta och analysera våra anläggningars water footprint, det vill säga hur mycket vatten vi och tidigare processer gör av med i respektive del av verksamheten. Målet är givetvis att minska även denna påverkan så mycket vi bara kan.

Vi kan och ska bli ännu bättre.

Det är viktigt för oss att känna att vi drar vårt strå till stacken. Vi har gjort mycket hittills, mer än de flesta faktiskt, men än är vi inte nöjda. De kommande åren kommer vi att fortsätta i samma takt med att se över och förbättra allt som tänkas kan, både stort och smått. Har du förslag på hur vi kan bli bättre eller undrar du över något som har med miljö och Pärsons att göra, är du välkommen att höra av dig.

Vill du läsa mer om ISO 14001, kan du göra det här.

Kvalitet är att inte lämna något åt slumpen

Vad betyder kvalitet för dig? För oss handlar det om trygghet. Trygghet för dig som konsument. Varje gång du är i butiken och håller i någon av våra produkter ska du veta att den håller hög kvalitet. Du ska också känna dig trygg i vetskapen att din favoritprodukt smakar likadant varje gång du köper den.

Vad gör vi då för att upprätthålla kvaliteten?

Vårt viktigaste arbetsredskap är att vi är kräsna. Vi är kräsna med allt från vilka leverantörer som får leverera till oss, till hur våra maskiner fungerar. Vår skivningsanläggning i Halmstad är till exempel en av Europas modernaste och skivar charkprodukter med hög noggrannhet och låg miljöpåverkan. Alla våra verksamheter är certifierade enligt FSSC 22000 som är en global standard för livsmedelssäkerhet. Genom att ha kontroll över hela tillverkningsprocessen – från val av leverantörer till själva förädlingsprocessen, kan vi erbjuda dig kvalitetssäkrad och bra smörgåsmat.

Läs mer om FSSC 22000 här.